"Kan bli en Guldbaggevinnare"

Hade en intervju med DT.se om kommande filmen “Vitt Skräp” (Läs hela intervjun nedan) vilket vi beräknar bli färdiga med till slutet på året. Just nu jobbar vi på det sista med musiken, specialeffekterna och ljudläggningen. “Vitt Skräp” blir den första filmen som släpps under egna vingar på Mikael Cross Films.

Jag är lycklig lottad att jag tidigt fick tillgång till kunskap och hjälp av de bästa under mina år på Tre Vänner / SF Studios. Att göra film i Sverige är tufft, och ännu svårare är det inte minst för den nya generationens filmskapare. Brist på erfarenhet i kombination med en filmpolitik som till stor del riktar sig mot att favorisera redan etablerade filmskaparna, tillsammans otillräcklig support generellt är några av de stora hindren nya filmskapare står inför.

Branschen måste bli bättre på att ta hand, och värna om den nya generationen. Det här är ingen tävling. Nya generationen är inte konkurrenter. Vi alla i filmbranschen sitter i samma båt och ska vi lyckas skapa en blomstrande filmbransch i Sverige så behöver vi hjälpa varandra så att vi kan utvecklas och bli starkare tillsammans.

Att ha tålamod och att lära sig omvandla motgångar till bränsle är ett viktigt mindset att ha med sig oavsett vilken bransch man är verksam inom, och oavsett hur svårt, mörkt och omöjligt det kan kännas för stunden så är mitt bästa råd att du håller ut. Lär dig av dina misstag och gör det bästa du kan.

Resten ordnar sig på ett eller annat sätt.

Kör så det ryker!


Klicka på bilden för att förstora texten.